Såhär ser Daniel Nannskogs startelva ut, baserad på vårens bästa spelare.

Nannskog: Här är min allsvenska elva

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Nannskog har valt ut vårens bästa spelare och här är hans Allsvenska elva. Är din favorit med?

Tommy Naurin, GIF Sundsvall

– Kanske lite otippat val men jag tycker han har utstrålat lugnet själv. Han är placeringssäker, stabil och gjort en hel del matchavgörande räddningar. Han har övetygat på mig.

Emil Salomonsson, IFK Göteborg

– Tempostark högerback som flyger fram längs sin kant. Bra inspel där han letar upp spelare i boxen.

Andreas Johansson, IFK Norrköping

– Styr Norrköping bakifrån. Så otroligt bolltrygg, alltid address på sina passningar. En otroligt smart spelare.

Jørgen Horn, Elfsborg

– Jag har mött honom i Norge. En tuff mittback, bra på huvudet, läser spelet bra, har speed. Han har verkligen varit ett fynd för Elfsborg och för Allsvenskan.

Elliot Käck, Djurgården

– Väldigt förjust i den här spelartypen. Underbar vänsterfot, superinlägg och en modern vänsterback som jag tycker tagit jättestora kliv detta året.

Magnus Wolff Eikrem, Malmö FF

– Oj, vad självförtoende betyder mycket i fotbollen! Han har fått en enormt nytändning med Allan Kuhn som tränare. Spelar med mycket teknik och fantasi och har gjort det otroligt bra på våren.

Daniel Sjölund, IFK Norrköping

– Navet i Norrköping. Mycket av uppspelen går via Sjölund som i sin tur fördelar på ett majetsätiskt sätt. Klokt även i det defensiva jobbet. Kan inte nog hylla hans betydelse för Norrköping.

Rúnar Sigurjónsson, GIF Sundsvall

– Underskattad mittfältsmotor i Sundvall. Lägger ner fruktansvärt mycket löpmeter i Sundsvall. Styr spelet och är även en bra målskytt. Kanske skrällen i gänget men han har varit bra länge.

Astrit Ajdarevic´, Örebro SK

– Bolltrollaren med den magiska vänsterfoten. Serverar sina lagkamrater den ena smörpassningen efter den andra. Otroligt mycket fotboll i sig och passar in i Örebro på ett alldeles strålande sätt.

Marcus Antonsson, Kalmar FF

– Alltid på språng. Även när det går tufft för Kalmar FF så visar Antonsson med tydliga löpningar att han alltid vill ha bollen och att det alltid finns en uppspelspunkt. Hans avslutsteknik och målskytte är av högsta klass. Jag är väldigt imponerad av Antonsson.

Christoffer Nyman, IFK Norrköping

– Kanske den spelaren som har lyst mest i Allsvenskan denna vår med sin speed och sin balans, målskytte, framspelningar, så har han visat att han luktar på landslaget. Fortsätter han på samma nivå så bör det vara storklubbar intresserare av ”Totte”. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.