Olivier Giroud gjorde 2–0-målet mot Malmö i Europa League. Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Det ska till ett mirakel för Malmö”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö förlorade första mötet med Chelsea, 1–2, i Europa League-sextondelsfinalen.

SVT Sports expert tycker att MFF stod upp bra mot ett världslag.

– På det stora hela var det en bra kämpainsats från Malmö. Det är viktigt att komma ihåg att Malmö inte är i säsong och det såg man ibland på touchen och passningskvalitén. Med tanke på det står man upp på ett bra sätt mot ett världslag, säger Daniel Nannskog och fortsätter.

– Man måste vara så otroligt noggrann i försvarsarbetet mot internationellt motstånd och minsta lilla misstag eller lucka gör att man släpper in mål. För att svenska lag ska kunna utmana de här lagen så måste man jobba med det, säger Nannskog och syftar främst på Lasse Nielsens bolltittande vid Chelseas 1–0-mål.

Europa League

Returen avgörs nästa vecka på Chelseas hemmaarena Stamford Bridge.

– Att åka dit med 1–2, ja, hoppet finns där men det ska till ett mirakel för att Malmö ska gå vidare, nu har man i alla fall fått en tävlingsmatch, vilket såklart är nyttigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet