Foto: Bildbyrån

Daniel Nannskog om Tobias Sanas första ord: ”Helt sjukt”

Uppdaterad
Publicerad

Tobias Sana berättar i en exklusiv intervju med SVT Sport om uppbrottet med IFK Göteborg – han anser bland annat att han inte brutit mot klubbens värdegrund om kamratligt och professionellt uppförande.

SVT-experten Daniel Nannskog kommenterar situationen.

– Jag har varit i många olika omklädningsrum i diverse lag, för mig låter den här grejen helt sjuk, säger han.

Det var i mitten på maj som IFK Göteborg meddelade att man avslutar samarbetet med Tobias Sana. Därefter inleddes en rättslig process och spelaren bestred klubbens beslut.

I en intervju med SVT Sport berättar han bland annat om incidenten i omklädningsrummet i halvtid under matchen mot Kalmar. Han menar också att han inte brutit mot klubbens värdegrunder.

SVT Sports expert Daniel Nannskog ger sin syn på uppbrottet.

– Jag har varit i många olika omklädningsrum i diverse lag, för mig låter den här grejen helt sjuk. Det känns som att det inte bara kan vara såhär, det måste finnas fler incidenter. Det måste varit mer kraftfullt än vad det låter på Tobias Sana. Det kan vara något värre som har hänt än vad Tobias Sana säger – om inte så är det inte klokt att man får lämna klubben för något så litet.

– Det är någonting som inte stämmer.

”Jättemärkligt”

IFK Göteborg meddelade först att man avslutar kontraktet med Tobias Sana. I går kom dock beskedet att man ömsesidigt valt att bryta kontraktet.

– Det är också jättemärkligt. Att man går ut ena dagen att man säger att man avslutar och sen ändra att det är ömsesidigt. Du kan inte spreta på det sättet i hur du formulerar dig utåt. För mig är det konstigt att man kan ändra på det.

Varför tror du att IFK Göteborg inte vill kommentera Sanas uttalanden när SVT Sport har sökt dem?

– Skulle kunna tänkas vara för att man inte vill komma åt någon pajkastning i media. Nu vill väl bara lägga det här åt sidan och fokusera vidare på säsongen.

SE INSLAGET: Här är Tobias Sanas första ord om uppbrottet med IFK Göteborg (16 juli 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tobias Sanas första ord om kontraktsuppbrottet med IFK Göteborg

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer