Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Kan inte säga att jag är chockad”

Uppdaterad
Publicerad

Elva i tabellen och 16 poäng på 13 matcher i allsvenskan. Det gjorde att IFK Norrköping sparkade sin tränare Rikard Norling.            

– Jag kan inte stå här och säga att jag är chockad över att han får lämna, man känner inte igen Norrköping, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

1-1 mot Degerfors i allsvenskan var droppen som fick bägaren att rinna över. Rikard Norling fick lämna tränarposten för IFK Norrköping under måndagen.

– Jag kan inte stå här och säga att jag är chockad över att han får lämna, man känner inte igen Norrköping, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Klubben har haft krampaktiga prestationer under säsongen 2022 och resultaten har inte gått med dem. När väl den nedåtgående formen fortsatte efter sommaruppehållet blev det för mycket för styrelsen.

”Inte lika roligt att titta på dem”

– Norrköping för mig är ett spelande lag med mycket rörelse och glädje i spelet. Det är inte lika roligt att titta på dem.

Nannskog menar att Norling inte lyckats utveckla spelet som laget hade under den förre tränaren Jens Gustafsson.

– När man tänker på det Jens Gustafsson byggde upp var det mycket fart och kombinationsspel, det tycker jag inte har vidareutvecklats av Norling.

– Jag hade stora förhoppningar att han skulle kunna vidareförädla det Gustafsson hade byggt upp sedan tidigare, men det har han inte gjort.

På lördag den 16 juli möter IFK Norrköping de regerande mästarna Malmö FF på hemmaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.