Nannskog om Tankovic: ”Kanske kan få spela mot Färöarna”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Daniel Nannskog ville se Hammarbys succéanfallare Muamer Tankovic i EM-kvalet mot Färöarna och Norge i början av september. I dag blev Tankovic uttagen i truppen och Nannskog ser en möjlighet till spel direkt.

– Det öppnas upp en liten möjlighet för Tankovic mot Färöarna, säger Nannskog.

Landslaget inleder EM-kvalet i höst med mötet med Färöarna i Torshamn 5 september och Norge hemma på nationalarenan Friends i Solna 8 september.

– Det är kul med Tankovic i truppen. Han har verkligen varit en fröjd att se i allsvenskan med väldigt mycket mål och bra assists, ett kombinationsspel som är väldigt lysande. Det är en spännande och rolig spelare som förgyllt allsvenskan som kommit in i truppen, säger Nannskog.

EM-kval fotboll

”Hade tänkt till ordentligt”

Tankovic har konstgräset på Tele2 som hemmaarena och fungerar extra bra på det underlaget, vilket kan spela in i förbundskaptenen Janne Anderssons planering. Mötet på Färöarna kommer att spelas på kontsgräs medan Friends bjuder på naturgräs. 

– Jag hade tänkt till ordentligt och funderat över vilka som fungerar bra på konstgräs respektive naturgräs. Det kan behövas utvilade spelare mot Norge eftersom den matchen kommer kort därefter.

”Öppnas upp en möjlighet för Tankovic”

Med det i åtanke öppnar Nannskog upp för Tankovic mot Färöarna i den inledande matchen.

– Det öppnas upp en liten möjlighet för Tankovic mot Färöarna och kanske gamblar man lite men troligen kommer man att spela Jimmy Durmaz.

Utfallet är Nannskog klar över.

– Vi behöver sex poäng och ska ta det också, funderar Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet