Nannskog sågar Brorsson efter utvisningen

Uppdaterad
Publicerad

Malmö orkade inte sätta in någon slutoffensiv mot AIK utan matchen slutade 1-1. I drygt en halvtimme fick MFF klara sig utan Franz Brorsson som drog på sig två gula kort och blev utvisad.

– Det var väldigt klumpigt och onödigt och försätter Malmö i ett tufft läge, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.  Och får medhåll av huvudpersonen.

Första kortet kom redan efter nio minuter och det andra i den 58:e minuten. 

– Man får inte försätta sina kompisar i det läget. Han börjar med att komma in med sulan, ett solklart gult kort. Man får inte komma in med den satsningen. Han skulle även kunnat vara utvisad innan pausen där han tar en armbåge på Tarik Elyounoussi, säger Nannskog.

Fick direktiv i paus – utan effekt

Under pausen jobbades det på att försöka få Brorsson att välja säkra beslut.

– Jag vet att de pratade i paus om att ta det lugnt i andra halvlek och så kommer situationen där han håller Goitom i armen som ett brev på posten. Det var väldigt klumpigt och onödigt och försätter Malmö i ett tufft läge med en man mindre i 30 minuter, säger Nannskog.

Brorsson själv lät nästan som ett eko av Nannskog efteråt.

– Jag sviker dem. Jag hade också varit arg om jag hade varit de andra, säger Brorsson till Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.