Foto: Bildbyrån/SVT

Nannskog: Spelarna bakom Malmös beslut

Publicerad

SVT Sports expert Daniel Nannskog blev förvånad över att Malmö FF sparkar tränaren Magnus Pehrsson med bara tre omgångar kvar till VM-uppehållet. – Jag tror att spelarna sagt ifrån, att de behöver något nytt, säger Nannskog.

Trots att Malmö spelat fler matcher än alla motståndare utom Djurgården sladdar det regerande mästarlaget på en tiondeplats.

– Något är fel i Malmö FF men jag är kanske förvånad över att man inte gav det tre matcher till. Där jag tror att spelarna blivit involverade, att de sagt ifrån att de behöver något nytt, att vi kört fast, funderar Nannskog som sett en kämpig vår med mycket frustration för Malmö.

– Med tanke på hur ångestladdat det sett ut med frustration, titta på en sådan som Behrang Safari. Det finns ingen harmoni. Jag känner att klubben inte inte har något som helst förtroende för Magnus Pehrsson. Det är de signalerna jag får när man inte väntar, säger Nannskog.

”Daniel Andersson får ta på sig en hel del”

Det är sportchefen Daniel Andersson som i alla fall tillfälligt tar över. Han leder laget redan i nästa match mot serieledande Hammarby i Stockholm på onsdag. Nannskog anser att Andersson har en stor del i skulden till MFF:s misslyckande.

– Om man tittar på Malmö så finns det en avsaknad av spelare som lämnat. Jo-Inge Berget, Anton Tinnerholm och Anders Christiansen för att nämna tre. Andersson får ta på sig en hel del av att den luckan inte fyllts. Man har inte fyllt på med spelare som haft kvaliteten som de man blivit av med, motiverar Nannskog.

Men trots en del skador och så ska truppen vara bättre än de resultat som klubben presterat på slutet. Laget har förutom fyra förluster i allsvenskan på nio matcher en svidande förlust i Svenska cupfinalen (0-3) mot Djurgården i torsdags som en tung börda i ryggsäcken.

”Malmö präglas av ångest”

– Så dålig är inte spelartruppen, där har Magnus Pehrsson missyckats och inte fått ut det bästa ur materialet, det tror jag är anledningen till att han får gå. Det finns ingen spelglädje i MFF, som präglas av ångest. Man saknar kreativitet, säger Nannskog.

Som huvudansvarig har Pehrsson ansvaret för att laget är harmoniskt och gör bra resultat.

– Huvudtränaren har ett ansvar för att trycka på de rätta knapparna. Något säger mig att man tagit beslutet efter att spelarna också har talat. Det är inget man gör från styrelsen om man inte pratat med vissa spelare i alla fall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer