Robin Quaison, Alexander Isak och Zlatan Ibrahimovic hyllas av experten Foto: Bildbyrån

Daniel Nannskog: ”Svenska anfallare glöder”

Uppdaterad
Publicerad

Hattrick, derbyhjälte och nästan derbyhjälte.

De svenska anfallarnas prestationer gav eko i Europa efter helgens matcher.

Hur sammanfattar experten Daniel Nannskog det?

– Svenska anfallare glöder ute i Europa, säger han till SVT Sport.

Alexander Isak visade återigen prov på vilken form han är i just nu. I torsdags låg han bakom allt i spanska cupen mot Real Madrid – och i helgen blev han derbyhjälte.

– Han är i monsterform, säger Daniel Nannskog till SVT Sport.

Trots prestationen i spanska cupen fick Isak inleda söndagens match på bänken. När han väl blev inbytt tog det tio minuter innan han hade levererat en assist.

– När han kommer in så blir Sociedad väldigt mycket bättre. Det tyder på att han verkligen gör skillnad när han är med och spelar. Det är han som är på väg att bli den stora stjärnan där framme i anfallet, säger Nannskog.

Nära att bli derbyhjälte

Lite senare på söndagskvällen var det derby även i Milano, där Milan mötte Inter. Under de sista fem minuterna av första halvlek gjorde Zlatan en assist och ett mål.

– Han gör en riktigt bra match. Zlatan lyser på plan, det är inte oväntat att just han presterar i en sån här match. Han är en spelare som älskar såna här tillställningar, med allt vad det innebär, säger Nannskog.

KLIPP: Här gör Zlatan mål i derbyt

Zlatan har efter jul tagit steget tillbaka igen till den europeiska toppfotbollen efter sin tid i LA Galaxy.

– Han är en världsartist, ett fysiskt fenomen och en skalle som är brutalt stark. Han är för mig ett monster helt enkelt, man kan inte sluta förvånas över hans prestationer, säger Nannskog.

Hattrick och omgångens spelare

Men det var Robin Quaison som inledde helgens prestationer. I lördagens match mot Hertha Berlin gjorde han tre mål för sitt Mainz, bland annat ett från elva meter och utsågs till omgångens spelare i Bundesliga.

– Han tar straffen och bara smaskar dit den, det tyder på att han har en status i Mainz som är tung, säger Nannskog.

Både Quaison och Isak tillhör den yngre generationen som håller på att etablera sig på allvar i det svenska landslaget.

– Det är förbannat kul att de yngre spelarna visar framfötterna. Otroligt glädjande, säger Nannskog.

Vem är egentligen hetast just nu?

– Med tanke på hur han varit den senaste månaden så känns det som Isak är den absolut hetaste, men de andra är inte långt efter, säger Nannskog.

KLIPP: Här avgör Alexander Isak derbyt (9 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.