Foto: Bildbyrån/SVT

Nannskog vill se Hamad i VM-truppen

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Daniel Nannskog har tagit ut sin VM-trupp, ett dygn innan Janne Andersson tar ut den. Hammarbys succévår ger resultat och i Nannskogs trupp får Jiloan Hamad en plats.

– Han är formspelaren nummer 1 i allsvenskan, säger Nannskog.

Nannskogs trupp och en kort motivering:

Målvakter:

Robin Olsen, FC Köpenhamn. ”Jätteskönt att han är tillbaka och hel igen. Oerhört viktigt att få tillbaka honom.”

Karl-Johan Johnsson, Guingamp. ”En kille som varit med hela kvalet och fungerar bra i Frankrike, en solid backup.”

Kristoffer Nordfeldt, Swansea. ”Fick en träningsmatch och gjorde det okej (mot Chile) utan att imponera. Janne har nog svårt att se den självklara backupen till Robin.”

Försvarsspelare:

Mikael Lustig, Celtic. Tryggheten själv. Kommer till VM med en vinnarmentalitet efter ett nytt guld med Celtic. Har rutin i massor.”

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United. ”Lite skakig vår med United men tycker att han höjt sig på slutet. Står för bra prestationer i landslaget.”

Andreas Granqvist, Krasnodar. ”Kaptenen och pådrivaren är oerhört viktig med sina krav i omklädningsrummet och på planen med sin pondus, en superviktig spelare.”

Ludwig Augustinsson, Werder Bremen. ”Han har haft ett bra år, stabil både i offensiven och defensiven.”

Emil Krafth, Bologna. ”Spelar en del i klubblaget, ett fint komplement om Lustig blir skadad.”

Filip Helander, Bologna. ”En gammeldags stabil huvudstark och fysiskt stark mittback. Kunde varit bättre med fötterna.”

Pontus Jansson, Leeds. ”Trygg med boll och den som är närmast att kliva in om det blir skador på Granqvist eller VNL.”

Martin Olsson, Swansea.  ”Har rutin, en frejdig offensiv, bra inlägg och en härlig speed. Känns tryggt med så bra vänsterbackar. Vi har ju även Ludwig Augustinsson också.”

Mittfältare:

Emil Forsberg, Leipzig. ”Har inte haft en lika bra säsong som förra säsong men är superviktig för landslaget. Det är han som ska göra skillnad när det gäller kreativititen.”

Viktor Claesson, Krasnodar. ”Har visat fantastisk form i Ryssland. Väntar på att han ska explodera i landslaget. Stor potential.”

Albin Ekdal, Hamburg. ”Det går inte att bortse från skadorna. Hoppas att han får vara skadefri och att han får upp fysiken då är han viktig på det centrala mittfältet.”

Sebastian Larsson, Hull. ”Slitvarg, gör alltid jobbet till hundra procent. Man kan alltid lita på honom.”

Jimmy Durmaz, Toulouse. ”Fint att han fick spela i går. Har inte blivit så mycket speltid annars. En kreativ herre som är väldigt bra en mot en och kan skapa oreda.”

Ken Sema, Östersund. ”Det är en powerspelare med kraft och en fin vänsterfot. Det gäller för Ken att ta för sig mer än tidigare i landslaget. Han har ett internationellt steg vilket gör att jag tar in honom i min trupp trots en tveksam vår för Östersund.”

Jiloan Hamad, Hammarby. ”Formspelaren nummer 1 i allsvenskan. Tar med honom för att jag tycker att vi haft problem med att ha spelare som klarar av att behålla bollen inom laget. Med honom kan laget andas, en viktig del i spelet. Har också ett fint skott och en fin spelförståelse. Sedan är han smart och har en bra fotbollsintelligens, vilket man kan se när han uttalar sig om fotboll.”

Oscar Hiljemark, Genoa. ”Blir en backup till Albin Ekdal och Sebastian Larsson. Spelar mycket nu och har fått en nytändning. En tvåvägs innermittfältare.”

Anfallare:

Ola Toivonen, Toulouse. ”Inte så mycket speltid men det händer något när Ola kommer till landslaget där han ser ut att njuta. Visar spelglädje när han får på sig landslagströjan. Blommar ut med Marcus Berg.”

Marcus Berg, Al Ain. ”Öser in mål i Al Ain och även om det är inte världens bästa liga tar han med sig självförtroendet. Enormt viktig eftersom det är han som ska göra målen.”

John Guidetti, Alaves. ”Vi väntar fortfarande på att han ska göra mer mål för A-landslaget, att han ska slå igenom. Inte lika bra i A-landslaget som i U21, ett energitillskott.”

Isaac Kiese Thelin, Waasland-Beveren. ”En kille som gör jättemycket mål i Belgien och som man kan byta spel med, bra i boxen och man kan dra nytta av hans storlek för att förändra en matchbild, en viktig spelare.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.