Daniel Nannskog om varför Zlatan köper in sig i Hammarby Fotboll. Foto: Bildbyrån

Daniel Nannskog: ”Nyheten slog ned som en bomb”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Daniel Nannskog ser kopplingen med att Zlatan köper in sig i Hammarby Fotboll.

– En utmaning han vill vara med på, men räkna med att det kommer storma i Malmö.

– Jag skulle inte säga att jag är chockad på något sätt, men ändå inte helt väntat. Kopplingen finns med Anschutz Entertainment Group, AEG, där han spelat i Los Angeles. Han har uppenbarligen skapat goda relationer. Och Zlatan själv har svenskkopplingen.

– Klart att man kan vara lite förvånad. Man tänker givetvis Malmö när man tänker på Zlatan Ibrahimovic. Samtidigt är Zlatan businessminded, och tycker det här är ett roligt projekt. Hammarby är en klubb som växer enormt, och har gjort de senaste åren där vi ser enorma publikmängder som bara blir större och större. Och klubben blir bättre och bättre sportsligt. Så det är ett intressant projekt. Och som han uttalar sig själv. Hammarby har potential att bli ledande i Skandinavien. Och det är väl en utmaning han vill vara med på, och se till så att så blir fallet.

Zlatan delägare i Hammarby

Hur tänker du om reaktionerna från Malmö-håll?

– Räkna med starka reaktioner från Malmö-håll. Han är ju väldigt hårt förknippad med Malmö, med staty och allt därnere. Men som han själv säger, så menar han att det här är business, och inte spelaren Zlatan. Malmö är en av de stora konkurrenterna till Hammarby. När Zlatan säger att han vill göra Hammarby till ledande i Skandinavien, så är det något som Malmö också siktar på att bli. Det kommer blåsa runt det här draget från Zlatan.

ARKIV: Zlatans staty avtäcks (8 oktober 2019)

Påverkar nyheten Zlatans spelarkarriär? Till vilken klubb han går, eller om det här är slutet.

– Han gick ut väldigt tydligt att han stängt dörren helt till Allsvenskan. Milan och Bolonga är väl fortfarande de hetaste spåren som ny klubbadress. Eventuellt Napoli. Italien är som jag känner det, fortfarande det hetaste spåret. Sen vet man inte med Zlatan. Den här nyheten slog ner som en bomb. Han kanske känner att det räcker nu, och han slutar. Man vet aldrig med den gode Zlatan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Zlatan delägare i Hammarby

Mer i ämnet