Efter värvningen av Alexis Sanchez är Zlatan Ibrahimovic längre från en startplats i Manchester United, menar Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån

Nannskog efter Sanchez-värvningen: ”Zlatan får agera inhoppare”

Uppdaterad
Publicerad

Igår blev monsteraffären klar.

Alexis Sanchez går från Arsenal till Manchester United och Henrikh Mkhitaryan åt andra hållet.

Vad innebär det för Zlatan Ibrahimovic?

– Han får agera inhoppare, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Statusen kring anfallsstjärnans skada är oklar. Man United släpper inte mycket info och från Zlatans håll är det tyst. Väldigt tyst. När Sanchez blev klar, som kan spela på många offensiva positioner, inklusive ensam anfallare, så är det en spelare i världsklass som nu ska passas in i laget. Romelu Lukaku värvades dyrt i somras och man har även spelare som Marcus Rashford och Antony Martial i laget som är anfallsmaterial.

Är det kört för Zlatan nu?

– Nej, jag tror inte det. Är han på gång och gör sin rehab på ett bra sätt, då tror jag att Mourinho har så mycket respekt för Zlatan som spelare och människa att han ändå kan få agera inhoppare. Att rucka på Lukaku och Sanchez som startspelare tror jag inte på. Det handlar snarare om 15-20 minuters inhopp.

Är det vad Zlatan kan hoppas på? Inhopp?

– Det har självklart blivit mycket tuffare när Sanchez kommit in som kan spela på många positioner. Lukaku kan bara spela ensam på topp och det är främst honom som Zlatan konkurrerar med. Det blir intressant att se hur Mourinho använder Sanchez, jag tror att han kommer ha kvar Lukaku längst fram och spela Sanchez i en annan roll i offensiven.

Kan Zlatan bli en startspelare igen?

– Ja, absolut. Med tanke på skadehistoriken så ligger han långt efter Lukaku och Sanchez fysiskt. Han måste i första hand sikta på att få 15-20 minuter och sen mot att få spela från start. Man har lärt sig genom åren att man inte kan räkna bort Zlatan. Får han kontinuitet med bra inhopp till att börja med så är ingenting omöjligt när det gäller den mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.