Daniel Nannskog vill se mer av de centrala mittfältarna. Foto: Bildbyrån

Nannskogs nyckel inför Polen: ”Där måste det börja fungera”

Uppdaterad
Publicerad

Om Sverige slår Polen idag så säkrar man gruppsegern i EM. Men för att man ska gå långt behövs en höjning på det centrala mittfältet, menar SVT Sports expert Daniel Nannskog.

– Nu är det upp till bevis för dem, säger han.

Daniel Nannskog tror att Sverige har goda chanser att slå Polen i S:t Petersburg ikväll, men för att det ska ske krävs rätt inställning hos svenskarna.

– De har ju vidare spel i turneringen att spela för. Den moroten och det drivet måste de ha. Det är lite läskigt. Sverige kommer möta ett Polen som extremt taggat och sammansvetsat. Man måste vara beredda att ta fajten lika mycket som Polen kommer göra, säger experten.

Fotbolls-EM

”Jättestor skillnad”

Om Sverige vinner gruppen får de troligtvis möta Ukraina eller Tjeckien i åttondelsfinal. Blir man tvåa väntar Kroatien och blir man trea får man Belgien.

– Det är en jättestor skillnad. Om man kollar på Ukraina och Tjeckien så är det två lag som är på nedgång efter att ha gjort två bra matcher i början. Blir det seger idag så ser det väldigt bra ut för att nå en kvartsfinal. Sverige har jäkligt mycket att spela för.

Igår avslöjade Aftonbladet förbundskapten Janne Anderssons startelva mot Polen och den enda förändringen verkar bli att Robin Quaison ersätter Marcus Berg i anfallet.

”Upp till bevis för dem”

Nannskog tycker att det är ett korrekt val, men det är en annan position som han kommer att hålla mest koll på under matchen.

– Jag tycker att Janne ska vara väldigt observant på hur det ser ut på det centrala mittfältet med Albin Ekdal och Kristoffer Olsson. Det har sett tungt ut för båda i de två första matcherna och om man ser de tendenserna i första halvlek så har vi bra spelare att slänga in, säger han och nämner till exempel Jens Cajuste och att flytta in Sebastian Larsson från kanten.

– Om det ska gå bra i turneringen så är det oerhört viktigt att vi har ett välfungerande centralt mittfält. Nu är det upp till bevis för dem.

Han vill även att Dejan Kulusevski byts in mot Polen.

– Jag vill att Kulusevski ska få tid att komma in i turneringen. Han kan bli viktig längre fram.

Lista: Fem svenska snackisar från fotbolls-EM

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet