Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Ingen Emil Forsberg i startelvan – Olsen tar över kaptensrollen

Uppdaterad
Publicerad

Emil Forsberg inleder på bänken och det blir istället målvakt Robin Olsen som tar över kaptensrollen i matchen mot Serbien på torsdag. Dessutom finns fortsatta frågetecken kring skadeläget och mittbackspositionen i truppen.

Det är ett skadedrabbat Sverige som förbereder sig inför Nations League-mötet med Serbien.

Senaste nytt är att Joakim Nilsson stod över dagens träning vilket väcker ytterligare frågetecken kring mittbacksläget i laget, då Carl Starfelt och Alexander Milosevic lämnat truppen.

– Jocke Nilsson har kört rehab i dag, men målsättningen är att han ska vara spelbar i morgon, meddelade Janne Andersson under onsdagens pressträff.

Bland potentiella ersättare har Hjalmar Ekdal och Edvin Kurtulus lyfts fram, vilket om de får chansen skulle innebära A-landslagsdebut för båda.

Olsen blir kapten: ”Är en ära”

Nytt är också att viktiga kuggen Emil Forsberg börjar på bänken och lagkapten blir istället målvakt Robin Olsen.

– Otroligt kul, det kan man inte dölja. Vi har många bra ledare i det här laget, så att jag får chansen är en ära, säger Robin Olsen om kaptensuppdraget.

Att Emil Forsberg börjar på bänken handlar om att han måste vila, enligt Andersson:

– Jag tror bara han har spelat en eller två 90-minutare i år. Så då gäller det att vara smart så inte spelare går sönder. Vi spelar fyra matcher på elva dagar, då måste man dra i handbromsen innan det blir för mycket. Att han inte startar är inget konstigt utifrån planen som finns.

Skadesmällar har avlöst varandra

Den svenska Nations League-truppen har överlag präglats av avhopp och skadebekymmer. Bara sedan matchen mot Norge i söndags har Carl Starfelt, Jesper Karlsson, Kerim Mrabti, Alexander Milosevic och Kristoffer Nordfelt lämnat samlingen.  Lägg därtill att Dejan Kulusevski och Emil Krafth är avstängda i matchen mot Serbien.

Det är nya återbud varje dag känns det som, hur är det för dig som förbundskapten att tackla det?

– Man kan alltid vända på allting. Det som händer är att andra spelare får chansen. Som förbundskapten har vi inte så många landskamper och samlingar, så det positiva är att jag får syna andra spelare. Men självklart skulle jag helst vilja att vi tar ut en trupp och så är det den som gäller. Att alla är med från början, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.