Folkfest när Nederländerna möter Danmark

Uppdaterad
Publicerad

Om Nederländerna besegrar Danmark är en kvartsfinalbiljett sånär säkrad för värdnationen. Förbered er på folkfest i Rotterdam när Danmark möter Nederländerna.

Avspark:

20 juli klockan 20:45 i Rotterdam. Sängningen börjar 20:00 i SVT1 och på SVT Play.

Håll koll på:

Shanice van de Sanden var Nederländernas målskytt i premiärmatchen. Blixtsnabb på kanten och ett farligt vapen i kontringsspelt. Framspelande Lieke Martens bidrog också till mycket.

Pernille Harder briljerade stundtals när Danmark besegrade Belgien med 1-0. Sanne Troelsgaard blev matchens enda målskytt.

Läget i lagen:

Tungt avbräck för Danmark, mittbacken Janni Arnth (som annars spelar i Linköping) har tvingats lämna turneringen med en fraktur i foten.

Detta gäller:

Båda lagen vann sina inledande gruppspelsmatcher. Om något lag tar med sig tre poäng från den här matchen är evancemang högst troligt.

Så här har det gått tidigare:

De båda nationerna möttes i EM-gruppspelet 2009, då vann Nederländerna med 2-1. Allt som allt har lagen mötts tjugo gånger, Danmark har vunnit elva av dem, Nederländerna fem och resten har slutat oavgjort.

Mer om lagen:

Läser mer om Nederländerna och Danmark genom att klicka på respektive länk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.