Romelu Lukaku firar ett mål för Belgien. Foto: Bildbyrån

Efter överkörning – Belgien första lag till EM

Belgien är som första lag klart för EM. Laget är det efter att ha besegrat San Marino med 9-0.

Belgien är som första lag klart för EM efter att ha krossat San Marino med 9-0. Efter en trevande inledning skickade Romelu Lukaku in 1-0 i den 28:e minuten. Målet var hans 50:e i den belgiska landslagsdressen. Därefter gjorde Nacer Chadli, självmål, Lukaku, Toby Alderweireld och Youri Tielemans mål och ställningen var 6-0 i halvtid.

I den andra halvleken följde sedan inhopparen Christian Benteke och Anderlechts 18-årige talang Yari Verschaeren upp med 7-0 och 8-0 innan Timothy Castagne satte slutresultatet 9-0.

EM-kval fotboll

Nederländerna nära poängtapp

Nordirland tog sensationellt ledningen mot Nederländerna med kvarten kvar av ordinarie tid. Josh Magennis utnyttjade slarv av försvararna Matthijs de Ligt och Daley Blind och knoppade in 0-1 till gästerna.

Nederländerna pressade på för en kvittering och sex minuter efter den Magennis ledningsmål gjorde Memphis Depay 1-1 när han skickade in en klassisk tåpaj. På övertid lyckades sedan Luuk de Jong suga in edrn boll och trycka in 2-1 innan Depay följde upp med sitt andra mål i matchens sista minut.

Segern innebär att Nederländerna går upp i tabelltopp, på samma poäng som Tyskland, tolv. Även Nordirland har tolv poäng, men har en match mer spelad än övriga två.