Nederländsk vinst mot Kanada gav gruppsegern

Nederländerna besegrade Kanada med 2-1 och vann grupp E med full pott, nio poäng. Resultatet gör att Sverige får möta Kanada i åttondelsfinalen på måndag.

Med kvarten kvar gjorde inbytte Lineth Beerensteyn 2-1 för Nederländerna. Hon sprang i djupet och hann före backlinjen och stötte in bollen efter en öppnande passning från Desiree van Lunteren.

– Det var underbart att bli matchvinnare. Som inhoppare vill man hjälpa sitt lag och göra mål, säger Beerensteyn enligt De Telegraaf.

Nederländerna kommer nu att möta Japan i åttondelsfinalen. Nederländerna har aldrig gått längre än till åttondelsfinal i VM, men vann EM så sent som 2017.

– Vi gjorde ett fantastiskt jobb och var bättre än ett landslag som är rankat som femma i världen. Det kan bara bli bättre nu, fortsätter Beerensteyn.

182:a landslagsmålet av Sinclair

Strax efter pausen tog Nederländerna ledningen med 1-0. Anouk Dekker var resolut efter en frispark och nickade in bollen i bortre högra hörnet. Hon sprang till bänken och firade med sina lagkamrater.

Bara ett par minuter senare kvitterade Kanada när Christine Sinclair sprang upp vid den bortre vänstra stolpen och hårt uppvaktad tryckte in 1-1. Det var 36-åriga Sinclairs 182:a landslagsmål.

Efter en dryg minut tilldömdes Kanada en straff sedan Desiree van Lunteren hakat i Jenine Beckie. Efter VAR-konsultation ändrades domslutet till en frispark vid straffområdeslinjen.