Neuer åkte på dubbla smällar i kvartsfinalen mot Real Madrid. Foto: TT Nyhetsbyrå

Neuer fotskadad – borta säsongen ut

Uppdaterad
Publicerad

Förlusten mot Real Madrid var extra tung för Bayern Münchens målvakt Manuel Neuer. Den tyske landslagsstjärnan fick en fraktur i vänsterfoten i förlängningen i Champions League-kvartsfinalen och kan inte spela mer den här säsongen.

– Manuel Neuer har en svår skada, han är borta i åtta veckor, säger klubbordföranden Karl-Heinz Rummenigge enligt kicker.de.

Neuer skadade sig i samband med Cristiano Ronaldos tredje mål men spelade matchen ut. Enligt den tyska tidningen Bild lämnade han Santiago Bernabeu-stadion på kryckor.

Neuer opererades i vänstra foten för en tid sedan, var borta i tre veckor och gjorde comeback i den första Champions League-kvartsfinalen mot Real Madrid.

Real Madrid vann matchen med 4–2 och gick vidare till semifinal med sammanlagt 6–3.

För Neuer blir det nu en kamp mot klockan för att bli bra i tid för Confederations Cup med tyska landslaget. Tyskland spelar sin första match mot Australien den 19:e juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.