Newcastles Ayoze Pérez måljublar tillsammans med Matt Ritchie efter viktiga 3–1. Foto: Bildbyrån

Pérez hattrick kan ha säkrat nytt Premier League-kontrakt

Newcastle är snubblande nära ett nytt Premier League-kontrakt.

Det efter att spanjoren Ayoze Pérez, 25, sänkt Southampton med ett hattrick i lördagens 3–1-seger.

Skatorna från norra England fortsätter att visa fin form hemma på St James' Park. Segern mot Southampton var den sjätte på de sju senaste hemmamatcherna.

Och den här var nästan helt Ayoze Pérez förtjänst.

Mittfältaren gjorde alla tre målen när Newcastle tog en blytung trepoängare i bottenstriden.

Först slog han till två gånger inom loppet av fyra minuter i den första halvleken. Gästerna skapade nerv i matchen efter en reducering av inhopparen Mario Lemina, som kom in i halvtid, men Pérez dödade spänningen när han fastställde matchresultatet i slutminuterna.

Matt Ritchie kastade sig modigt fram för en nick, och spanjoren skarvade bollen vidare in i mål och fullbordade sitt hattrick. Han blev därmed den förste Newcastle-spelaren att göra tre mål i en och samma ligamatch sedan Georginio Wijnaldum satte fyra mot Norwich 2015.

Segern innebär också att Newcastle med allra största sannolikhet är kvar i engelsk fotbolls finrum även nästa säsong. Tio poäng skiljer nu ner till Cardiff på nedflyttningsplats, och om de i sin tur förlorar hemma mot tvåan Liverpool i morgon är saken klar. Då blir försprånget ointagligt med tre matcher kvar att spela.

Tyngre för ”Magpies” är dock att både rekordvärvningen Miguel Almirón och VM-backen Fabian Schär fick kliva av dagens match med skador.