Foto: TT Nyhetsbyrån

Newcastle skrällde – slog Man United

Uppdaterad
Publicerad

Matt Richie blev matchens hjälte när han gjorde matchens enda mål och fixade tre poäng till Newcastle. Vinsten innebär att Newcastle är över strecket och tar sig upp på 13:e plats.

Newcastle hade inte vunnit en hemmamatch i ligan sedan den 21 oktober, men idag släppte det. Matt Richie fixade matchens enda mål och därmed tre poäng till Newcastle som desperat behövde poäng för att komma över sträcket. I och med kvällens vinst går laget från 18:e till 13:e plats.

Richies mål var en snygg nick som kom i den 65:e minuten. Målet var Matt Richies första i Premier League. Efter målet satsade Newcastle stenhårt på att försvara och den debuterande målvakten Martin Dubravka gjorde flera viktiga räddningar.

Sjunde försöket på st James` park

Manchester United har svårt att slå Newcastle på bortaplan. Dagens match var det sjunde försöket för José Mourinho men det blev alltså förlust. Huvudtränaren var inte nöjd över matchens resultat:

– Vi kunde ha spelat i tio timmar utan att göra mål, säger han besviket enligt TT. United är 16 poäng bakom serieledarna Manchester City.

Inga svenskar på planen

Victor Nilsson Lindelöf satt på bänken hela matchen för bortalaget och Zlatan Ibrahimovic är som bekant fortfarande skadad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.