Foto: Bildbyrån

Fischer nöjd med Gerhardsson: ”Vi har lyckats med idén”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har stormat fram i VM-kvalet och kört över allt motstånd så här långt.

Stjärnbacken Nilla Fischer, som spelar Champions League-final i veckan, är nöjd med Peter Gerhardsson.

– Vi har lyckats spela efter hans idé, säger hon till SVT Sport.

Landslaget har fått en nytändning efter Pia Sundhage och förbundskaptenen har imponerat på spelarna. Något Nilla Fischer tagit fasta på.

– Jag tycker att Magnus (Wikman, ass tränare) och Peter (Gerhardsson) har gjort det väldigt bra hittills. De är två tränare som åker runt och tittar mycket på matcher. De tar ut de spåelare som är i bäst form. Ser man till motståndet som väntar så är det en offensiv trupp vi ska ha, säger hon.

VM-kval fotboll

Sverige har försökt spela ett rakare och snabbare spel. Något som Wolfsburgs-backen tycker att hon kan se. Det är en av anledningarna till de raka segrarna i VM-kvalet.

– Vi är ett lag som ska vinna de amtcher vi har spelat, om man tittar på papperet. Vi har även lyckats spela efter Peters idé genom att spela genom varje lagdel och behålla boll på offensiv planhalva. Anledningen till att vi har vunnit är att vi har gjort vårt jobb. Vi har fått en bra start på kvalet och det funkar bra med nya teamet. Det tycker jag absolut, säger Nilla Fischer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet