Victor Nilsson Lindelöf, till höger, kan missa mötet med Cristiano Ronaldos Portugal – på världsstjärnans hemö. Foto: Bildbyrån

Rivalmötet kan stoppa Lindelöf mot Portugal

Uppdaterad
Publicerad

Enda svensken i landslaget som till vardags spelar i Portugal.

Just därför kan Victor Nilsson Lindelöf missa mötet med Cristiano Ronaldo på dennes hemö.

På lördag väntar nämligen seriefinal mellan Lindelöfs Benfica och Porto.

– Det medicinska teamet har kontakt med hans klubb, sade Janne Andersson efter gårdagens seger mot Vitryssland.

En svullen fot hindrade Victor Nilsson Lindelöf från spel i gårdagens VM-kvalmatch mot Vitryssland.

– Vi tog beslutet halv tio i morse. Jag anade det när han stukade foten, sade Janne Andersson i går som då inte visste om Lindelöf skulle följa med landslaget till Madeira.

VM-kval fotboll

Följer med till Portugal

Landslagets besked under söndagen är att mittbacken följer med landslaget till Portugal – men om han kommer till spel är oklart.

”Om Benfica-försvararen kommer att spela mot Portugal beslutas närmare tisdagens match”, skriver förbundet på sin hemsida och fortsätter:

”Förbundskapten Janne Andersson planerar inte att kalla in någon ersättare för Victor Nilsson Lindelöfs eventuella återbud.”

Rivalmötet kan avgöra ligan

Det stora hindret är den portugisiska klassikern som mycket väl kan avgöra var ligatiteln hamnar. Benfica, på 64 poäng, tar emot sin stora rival Porto, på 63 poäng – och Lissabonklubben vill förstås ha med sin mittback som nyligen togs ut i ”Årets lag” i Portugal.

Portugisiska O Jogo skrev i går att 22-åringens medverkan i klassikern inte ska vara i fara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet