Victor Nilsson Lindelöf. Foto: Bildbyrån

Nilsson Lindelöf tackar nej till landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Victor Nilsson Lindelöf kommer inte att finnas med i truppen som möter Rumänien och Norge i EM-kvalet. Enligt fotbollförbundet handlar det om personliga skäl.

Sveriges och Manchester Uniteds backstjärna Victor Nilsson Lindelöf missar de två kommande EM-kvalmatcherna mot Rumänien och Norge. Enligt Fotbollförbundet ska det vara av personliga skäl, Lindelöf och frun Maja väntar sitt första barn de närmaste veckorna.

– Det är såklart tråkigt att Victor lämnat återbud men jag har full förståelse och respekt för hans beslut, säger förbundskapten Janne Andersson enligt förbundets hemsida.

Herrlandslaget i fotboll

Anton Tinnerholm från New York FC kallas in som ersättare.

”Väldigt hedrande att få vara med i landslaget. Kom som en överraskning men otroligt skoj att få vara med igen!”, skriver han i ett sms till SVT Sport.

Enligt Fotbollskanalen ska petningen av John Guidetti i truppen också spelat in i beslutet att avstå matcherna men det är inte bekräftat.

Senare under söndagkvällen kom beskedet att även Pontus Jansson tackar nej till EM-kvalmatcherna. Leeds-spelaren drog på sig en knäskada under gårdagens förlustmatch mot Sheffield United. Jansson ersätts av FC Köpenhamns Sotirios Papagiannopoulos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet