Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Evelyn Viens. Foto: Bildbyrån.

Nionde raka segern för Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstads DFF ångar på i toppen av Damallsvenskan.

Mot Vittsjö tog de nionde raka trepoängaren.

– Vi blir bara bättre och bättre, säger matchens enda målskytt Evelyne Viens till SVT Sport.

KDFF dominerade stora delar av hemmamötet med Vittsjö men hade förtvivlat svårt att få in bollen trots en hel del heta målchanser.

Det dröjde ända till den 54:e minuten innan de till slut lyckades spräcka målnollan genom kanadensiskan Evelyne Viens, hennes sjunde mål på de sex senaste matcherna.

– Det blev lite stressigt efter alla missar men deras målvakt var riktigt bra i dag, säger Viens.

En kvart senare hade Sheila van den Bulk chansen att utöka ledningen men hennes straff var för dåligt slagen och i stället för en lugn segerdefilering tvingades KDFF slåss med näbbar och klor för att behålla de tre poängen.

De lyckades dock hålla undan och i och med segern, som var lagets nionde raka i Damallsvenskan, så är de nu uppe i samma poäng som serieledaren Rosengård. De sistnämnda kan emellertid göra ett litet ryck igen då de har spelat två matcher färre än KDFF.

– Det är guldet vi siktar på men vi tar en match i taget, säger Viens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.