Wendie Renard är en av kuggarna i värdnationen Frankrike. Foto: TT

Norge ställer över målsskytt – och fruktar mittback

Uppdaterad
Publicerad

Norge fruktar Frankrikes hörnor och långa huvudspelare inför stormötet mellan lagen i kväll.

Den 1,96 långe norska presschefen fick agera motståndare när laget tränade på att försvara hörnor.

Samtidigt väljer Norges svenske förbundskapten Martin Sjögren att bänka en av målskyttarna från premiären.

I kväll väntar ett tungviktsmöte i VM; hemmanationen Frankrike mot Norge. Båda lagen vann sina första matcher, Lisa-Marie Karlseng Utland var en av Norges målskyttar när Nigeria kördes över med 3–0, och den långa mittbacken Wendie Ranard gjorde två nickmål för Frankrike i 4–0-segern mot Sydkorea.

Men de kommer inte mötas, åtminstone inte i inledningen av matchen. Enligt vad NRK erfar kommer (svenske) förbundskaptenen Martin Sjögren låta Karina Saevik starta i stället för Lisa-Marie Karlseng Utland.

– Ett spännande laguttagning, kommenterar NRK:s fotbollsexpert Carl-Erik Torp, och menar att det betyder att Norge kommer bli mer tillbakadraget för att kontra.

– Då är det förnuftigt att ha spelare som Caroline Graham Hansen och Isabell Herlovsen på topp som faktiskt kan skapa något på egen hand.

Norges presschef hoppade in på träning

I fransk media konstaterar man att Norge har stor respekt för Frankrikes mittback Wendie Ranard, tvåmålsskytt i premiären.

Den långa (1,87) mittbacken, född på Matinique, har passerat 100 landskamper och styr det franska försvarsspelet som den lagkapten hon är. I premiären mot Sydkorea klev hon dessutom fram som målskytt, något som enligt fransk press, skakat Norge inför mötet i Nice i kväll. Renard gjorde två mål på hörnor mot Sydkorea.

Under en av träningarna fick norske presschefen Terje Skeie hoppa in som anfallshot när det norska laget tränade på att försvara mot hörnor.

– Men jag tror nog att de kommer få värre problem med andra än mig, kommenterade Skeie.

Bland annat den nya franska anfallsstjärnan Kadidiatou Diani.

VM

Frankrike logo

Frankrike

2 - 1

Norge logo

Norge

Allianz Riviera, Nice
Publik: 34872
Domare: Bibiana Steinhaus

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.