Erling Braut Håland i Norges landslag. Foto: Bildbyrån

Norges match mot Israel ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Norges landskamp mot Israel i kväll ställs in. Anledningen är att en spelare i Israel testats positivt för covid-19.

– Det är självklart trist att ställa in en match bara timmar före avspark, säger Pål Bjerketvedt på Norges fotbollsförbund.

Den israeliske spelaren som fått ett positivt provsvar isolerades tillsammans med de spelare han ätit middag med, och planen var från början att matchen skulle genomföras utan dessa spelare.

Men nu står det alltså klart att det inte blir någon match överhuvudtaget, sedan norska Helsedirektoratet, den norska motsvarigheten till Folkhälsomyndigheten, avrått från spel då smittorisken är för stor.

– Det är självklart trist att ställa in en match bara timmar före avspark. Det understryket samtidigt allvaret i situationen vi befinner oss is. Över 500 landskamper har genomförts i höst. Därför är vi trygga i att protokollen ger det nödvändiga ramverket för infektionskontroll kring matcherna som spelas, säger Pål Bjerketvedt, generalsekreterare för norska fotbollsförbundet.

KLIPP: Hård kritik mot Lagerbäck efter EM-missen (9 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.