Foto: Bildbyrån

Norling: ”Det krävs så mycket mod – tack”

Tränaren Rikard Norling hyllar den AIK-spelare som valde att kliva fram och berätta om de hot han mottog i ett försök att påverka resultatet i Göteborg-AIK. – Det är beundransvärt. Det är vår räddning att han gjorde det, säger Norling till SVT Sport.

En AIK-spelare uppvaktades i tisdags av en misstänkt så kallad matchfixare som erbjöd honom en stor summa pengar.
Med förtäckta hot krävde fixaren i gengäld att spelaren skulle underprestera i kvällens allsvenska bortamatch mot IFK Göteborg.

Istället tränade AIK idag, och SVT Sport var på plats, likaså ett stort antal supportrar.

Tränaren Rikard Norling var upprörd över vad som hänt, men också mycket imponerad av den AIK-spelaren som valde att kliva fram och berätta om hoten.

– Det som är tungt är att han tar ett steg ut, men samtidigt känner vad blir konsekvenserna av det här för mig och min familj?

– Det är mörka krafter bakom det här. Det krävs så mycket mod av en individ att göra det (gå ut och berätta). Vi kan bara ta av hatten och säga ”tack, bra gjort”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer