Norrköping vann mot Häcken Foto: TT Nyhetsbyrån

Norrköping in i kampen om Europa

Uppdaterad
Publicerad

Norrköping besegrade tabelltrean Häcken med 4-1 och har på allvar gett sig in i kampen om en Europaplats. Dubbla målskytten Kalle Holmberg är nu återigen uppe i delad skytteligaledning.

– Det är en bonus, det är roligt när bollarna rullar in, säger Holmberg till C More.

Viktiga poäng stod på spel när IFK Norrköping tog emot BK Häcken hemma på Östgötaporten under tisdagskvällen.

För att på allvar ge sig in i kampen om en Europaplats behövde Norrköping en seger mot tabelltrean Häcken som i sin tur behövde en seger för att närma sig serieledande Malmö.

Tidigt Norrköpingmål

Hemmalaget började klart bäst och i den tionde minuten fick David Moberg Karlsson vända upp utanför gästernas straffområde varpå han avlossade vänsterfoten till 1-0.

När dryga halvtimmen var spelad kunde lagkaptenen, Andreas Johansson, på hörna sätta sitt första mål för säsongen och det var 2-0 på Östgötaporten.

Efter att Alexander Jakobsen gjorts ner pekade domaren på straffpunkten varifrån Kalle Holmberg definitivt punkterade matchen.

– Jag tänkte inte så mycket utan kollade på var målvakten var och sedan la jag in den, säger Kalle Holmberg till C More.

Paulinho reducerade med tjugo minuter kvar för Häcken, men Norrköping var storleken större i kväll.

I den 91:a minuten såg Holmberg till att gå upp i delad skytteligaledning med Djurgårdens Magnus Ericsson, genom att med sitt tolfte mål för säsongen skriva slutresultatet till 4-1.

Delad skytteligaledare

– Vi gör en stabil match och sätter våra lägen. Vi har tränat mycket på det nya spelsystemet och jag tycker att vi kommer ut och levererar bra på match. Sedan att jag är i delad skytteligaledning är en bonus. Det är roligt när bollarna går in.

Häckentränaren Mikael Stahre menar att det tidiga underläget fällde hans lag.

– Norrköping var bättre. Det är ingenting att snacka om även om jag tycker siffrorna är lite stora. Vi hamnade på sniskan efter det tidiga underläget och det satte agendan för hela matchen, säger Häckentränaren Mikael Stahre till C More.

Norrköping har nu en poäng upp till tabelltrean Häcken som just nu har den sista platsen som genererar spel i Europa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.