Norrköping vann toppmötet

Efter en jämn match på Östgötaporten stod IFK Norrköping som vinnare med resultatet 2-1. Målen gjordes av Jordan Larsson, som gick upp i delad skytteligaledning, och Christoffer Nyman. Dessutom fick Häckens Gustav Berggren göra sitt första allsvenska mål.

Hemmalaget Norrköping sparkade igång matchen på Östgötaporten. Båda lagen var på hugget men i inledningen av den första halvleken var Norrköping snäppet vassare. Redan i elfte minuten hittade Simon Skrabb in till Jordan Larsson som efter en fin löpning säkert satte sitt nionde mål för säsongen. Därigenom går Larsson upp i delad skytteligaledning med Tarik Elyounoussi.

– Jag ser att Skrabb får bollen på vänsterkanten och jag ser vilken yta jag ska ta. Han spelar in och då är det bara att sätta in den. Det var ett jättefint anfall, säger Larsson till Cmore.

Kvittering

Efter målet fortsatte matchen jämnt med lägen från båda lagen. Häcken hade stundtals några riktigt farliga bollar som inte hittade hela vägen fram. Men halvvägs in i andra halvleken lyckades Gustav Berggren få tag i bollen inne i Norrköpings straffområde och gjorde sitt första allsvenska mål när han kvitterade till 1-1.

– Det var kul. Det är inte ofta det händer men det var kul att göra mål, säger Berggren till Cmore.

Norrköping tillbaka i ledning

I 77:de minuten byttes Jordan Larsson ut och in kom Sead Haksabanovic. Knappt två minuter var Haksabanovic på plan innan han hittade fram till Christoffer Nyman som gjorde 2-1.

Med tre minuters tilläggsminuter fick Häcken en jättechans som de trodde var inne. Domaren dömde dock att bollen var ute och resultatet slutade med 2-1 till Norrköping.