En uppgiven Simon Skrabb under mötet med Hapoel Beer Sheva Foto: Bildbyrån

Norrköpings EL-dröm tog slut i Israel

IFK Norrköpings dröm om gruppspel i Europa League och miljoner till klubbkassan tog slut en torsdagskväll i Israel.

Hapoel Beer Sheva vann hemmamötet med 3–1 och gick vidare med 4–2 i inbördes möten.

Förutsättningarna var inte de bästa för IFK Norrköping inför bortamatchen mot Hapoel Beer Sheva i Europa League-kvalets tredje omgång. Det oavgjorda resultatet 1–1 hemma innebar att Norrköping var tvunget att göra mål i Israel.

Och visst, Norrköping inledde bra men tappade efterhand för att avsluta den första halvleken bra igen. Men någon riktigt giftig målchans fick man inte till.

I andra halvlek trummade israelerna på och i mitten av halvleken kom de två målen som satte stopp för Norrköpings drömmar om många miljoner till klubbkassan.

Två snabba mål av Hapoel Beer Sheva

Först satte Niv Zrihan 1–0 i 67:e minuten på ett distinkt skott med vänstern upp i det bortre krysset. Fem minuter senare sköt Ramzi Safouri ett långskott som träffade ribban och Nigel Hasselbaink var snabbt framme mellan två Norrköpingsförsvarare och petade in returen i öppet mål.

På båda målen var Norrköpings målvakt Isak Pettersson helt chanslös.

Men med åtta minuter kvar väcktes ändå förhoppningarna hos Pekings fans när Rasmus Lauritsen nickade in 1–2 och Norrköping behövde då bara ett mål till för att gå vidare på fler bortamål. Något sådant kom dock inte, i stället satte Zrihan 3–1 ur minimal vinkel på tilläggstid.