Norska bröderna Erland och Brynjar Fagerli. Foto: APTN

Norska bröder möttes i finalen av VM i freestyle-fotboll

Uppdaterad
Publicerad

De möts en mot en i tre omgångar som varar i 30 sekunder, därefter koras världsmästaren i freestyle-fotboll. I årets final i kategorin Street Style möttes norska bröderna Erlend och Brynjar Fagerli.

– Det var en ära att få tävla mot min bror i finalen, sa Erlend efter finalen till norska TV 2.

Bröderna tävlade via en videolänk från en idrottshall i Trondheim och finalen var jämn. Juryn föll för Erlends originalitet i sina rörelser. Därmed blev han den förste manliga tävlande att ta hem världsmästartiteln två gånger.

Meritlistan för de båda är lång och imponerande. Erlend har bland annat fyra världsmästartitlar. Storebror Brynjar har ett EM-guld och ett brons i VM. Tillsammans har det vunnit partävlingen i VM de fyra senaste åren.

– Förklaringen till att jag har vunnit mycket de senaste åren är nog att jag klarar av att prestera under press. Jag har knäckt den mentala koden. Samtidigt är jag väldigt bra på mina trick, de håller en väldigt hög nivå och jag har en originell stil, sa Erlend till norska TV 2 inför VM.

På damsidan var fransyskan Melody Donchet ostoppbar mot 2018 års världsmästare, polskan Aguska Mnich. Donchet har nu vunnit VM fyra gånger.

ARKIV: Bollkänsla på högsta nivån – de är bäst i världen (18/11 2019)

REPORTAGE: Svenska succén kontaktades av Neymar – möt ”SkillTwins” (30/8 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.