Isabell Herlovsen under kvartsfinalen mellan Norge och England på VM 2019. Foto: BILDBYRÅN

Norska stjärnan Isabell Herlovsen lägger av

Uppdaterad
Publicerad

Hon har gjort flest mål i det norska landslaget genom alla tider – men nu lägger hon av.

– Det har varit en tuff tid, säger Isabell Herlovsen till NRK.

Isabell Herlovsen är Norges främsta målskytt med sina 67 mål på 133 landskamper. Beslutet att lägga av efter 16 år på toppen beskriver hon som både läskigt och svårt, men framför allt som en lättnad.

– Jag har hela tiden sagt till mig själv att om jag inte känner någon motivation så kommer jag inte heller prestera på fotbollsplan, säger Herlovsen till NRK.

”Ett annat perspektiv på livet”

32-åringen säger att det senaste året varit tufft och coronapandemin, när allt var nedstängt, blev en väckarklocka. Plötsligt fick hon mer tid med familjen, sambon Christine och tvåårige sonen Henrik.

– Det första året var han väldigt mycket med Christine så jag uppskattade verkligen tiden jag fick med Henrik under corona. Dessutom dog morfar som jag stod väldigt nära. Jag har fått ett annat perspektiv på livet nu, säger hon.

Herlovsen debuterade i norska Toppserien som 15-åring och har kommit överens med nuvarande klubben Vålerenga att avsluta kontraktet, som sträckte sig säsongen ut, redan nu.

MER FOTBOLL: Se målen i mötet mellan Sverige och Island (22 september):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.