Caroline Graham Hansen. Foto: TT

Norska stjärnan stoppas – misstänkta hjärtproblem

Uppdaterad
Publicerad

Barcelonas Caroline Graham Hansen byttes ut med bröstsmärtor i 8–1-segern mot Real Sociedad i spanska ligan. Efter hjärtundersökning stoppar nu Barcelona den norska stjärnan från spel på obestämd tid.

”Det görs för att vara på den säkra sidan. Vi hoppas att hon är tillbaka igenom någon vecka, skriver Barcelonas pressansvarige i ett SMS till norska TV 2.

Graham Hansen byttes ut i paus och klagade på hög puls och obehag i bröstet. 26-åringen tränade på fredagen, men enligt Barcelona kommer hon inte att spela förrän alla provsvar kommit.

Fotbollsvärlden har skakats av flera hjärtrelaterade problem den senaste tiden. Bland annat har Barcelonas herrlag åkt på ett avbräck sedan anfallsstjärnan Sergio Agüero drabbats av rubbningar i hjärtrytmen som håller honom borta i tre månader.

Under sommarens fotbolls-EM föll också danske mittfältaren Christian Eriksen ihop på planen efter ett hjärtstopp, men hans liv gick att rädda.

KLIPP: Fridolina Rolfö målskytt för Barcelona (31 oktober)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.