Foto: Bildbyrån

Karl-Erik Nilsson: ”Han var unik – hade en glimt i ögat”

Uppdaterad
Publicerad

Lars-Åke Lagrell, 80, har gått ur tiden – och nuvarande ordföranden för Svenska Fotbollförbundet minns honom.

– Jag hade velat säga tack för allt han gjort för vår idrott, säger Karl-Erik Nilsson till SVT Sport.

I morse somnade Lars-Åke Lagrell, tidigare ordförande för Svenska Fotbollförbundet, in efter en längre tids sjukdom.

Karl-Erik Nilsson, nuvarande ordförande, berättar för SVT Sport hur han minns Lagrell, som blev 80 år.

– Första gången jag träffade honom var han engagerad i Smålands Fotbollförbund och han hade väldigt bra känsla för att skapa engagemang hos unga fotbollsledare. Det är han unik på, säger Nilsson och fortsätter:

– Det är många ledare i dag som är tacksamma över att ha träffat Lars-Åke och smittats av hans fantastiska engagemang. Jag minns när jag dömde min sista match. Han var där som Uefa-delegat och lämnade över present. Det fanns en glimt i ögat och en fantastisk spjuver i honom.

”Fantastisk ledargärning”

I sinom tid kommer förbundet, i samspråk med Lagrells familj, hedra den tidigare ledaren.

– Det är för tidigt att prata detaljer, men det är alldeles självklart att vi på olika sätt kommer att uppmärksamma detta och den fantastiska ledargärning som han gjort under en lång följd av år, säger Nilsson till SVT.

Hur har er relation varit de senaste åren.

– Vi har länge haft en fantastisk dialog. Senast jag träffade honom var i våras, då vi hade en fantastiskt fin middag ihop och firade hans 80-årsdag med representanter från förbundsstyrelsen och hans familj.

Om du fick hälsa honom något – vad hade du sagt?

– Jag hade velat säga ett stort och från hjärtat kommet tack för allt han gjort för vår idrott och för svensk fotboll, och jag hade gett honom en stor och rejäl kram som tack för det.

KLIPP: Så var Lars-Åke Lagrells karriär i Svenska Fotbollförbundet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.