Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Ny coronasmäll mot Ekdals Sampdoria

Uppdaterad
Publicerad

Albin Ekdals Sampdoria har drabbats av ännu en smäll av coronapandemin. Efter att fem spelare testades positivt i mars har nu tre nya spelare testat positivt för covid-19. Och dessutom har ytterligare en spelare testats positivt för andra gången.

– De visar inga symptom men har placerats i karantän och övervakas regelbundet, säger klubben om de nya covid-19-fallen i Genuaklubben enligt Reuters.

I mars meddelade klubben att spelarna Manolo Gabbiadini, Morten Thorsby, den svenske landslagsmannen Albin Ekdal, Omar Colley och Antonino La Gumina testats positivt för covid-19. Det drabbade även lagläkaren Amedeo Baldari.

Corona och idrott

Sex smittade i Fiorentina

I Florensklubben Fiorentina har tre spelare och tre ledare testats positivt. Under gårdagen meddelade Torino att en spelare smittats. Det var den här veckan som spelarna i Serie A kunde börja träna igen efter att ha varit i karantän sedan i mitten av mars.

Spelarna tränar individuellt för tillfället. Den 18 maj är det tänkt att lagen ska kunna börja träna tillsammans igen, om de medicinska villkoren är uppfyllda.

ARKIV: Lindelöf hyllar coronasjuke Ekdal – tränas av Pogba (19 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet