Erik Hamréns Island föll med 0–3 mot Romelu Lukakus Belgien. Foto: Bildbyrån/TT

Ny förlust för Hamréns Island

I lördags inledde Erik Hamrén sin Islandsvistelse med att förlora med 6–0 mot Schweiz.

I kvällens match mot Belgien blev det inte samma mardrömsresultat – men väl en förlust med 3–0.

Den förre svenska förbundskaptenen Erik Hamrén kunde knappast ha fått en sämre start som isländsk förbundskapten. Efter sammanlagt 9–0 på två matcher börjar nu kritiken väckas mot den förre svenska förbundskaptenen.

Landet åkte på sin största förlust på elva år i bortamatchen mot Schweiz i Nations League när de förlorade med 6–0 och läget såg knappast ljusare ut inför kvällens match. För motståndet stod Belgien, nyblivna VM-bronsmedaljörer med storstjärnor som Eden Hazard, Romelu Lukaku och Thibaut Courtois i startelvan.

Två mål på två minuter

I debuten på hemmaplan i Reykjavik blev det ytterligare en förlust. Denna gång blev det inte samma mardrömsresultat, men 3–0-torsken lär knappast glädja många islänningar efter de många fina resultat som nationen lyckats knipa på senare år.

Det dröjde till halvtimmen spelad innan målvakten Hannes Halldórsson skulle släppa in sitt första mål. Mittbacken Sverrir Ingason kom fel in i en duell med Romelu Lukaku och orsakade en straff som förvaltades säkert av Eden Hazard.

Hamrén kritiseras

Därefter tog bortalaget över helt. Romelu Lukaku gjorde 2–0-målet knappa minuten senare och kunde trycka in matchens sista mål med tio minuter till fulltid.

Kritiken börjar redan nu storma kring svensken. Island har de senaste fyra åren lyckats ta sig till både EM och VM, där de bland annat slagit ut England och spelat lika mot Argentina med stabilt spel. Nu ligger nationen toksist i sin grupp efter sammanlagt 9–0 i Hamréns två inledande matcher.