USA ser vassa ut inför OS. Foto: TT

Ny seger – nu laddar USA för Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Ett heltaggat USA är redo för Sverige. Efter en ny överlägsen seger mot Mexiko åker det amerikanska laget till OS i Tokyo med 44 raka matcher utan förlust.

4–0 i East Hartford, Connecticut, i natt är samma siffror som USA vann med förra veckan och totalt har USA 17–0 i målskillnad på de sex raka segrar laget har sedan mötet med Sverige i april.

– Varje gång vi går ut på planen förväntar folk sig att vi ska vinna stort. Jag tror inte att de förväntningarna har ändrats, säger förbundskapten Vlatko Andonovski till ESPN efter matchen.

Lina Hurtigs nickmål i 1–1-matchen i april är det enda mål USA släppt in under 2021, laget har sammanlagt 37–1 i målskillnad på årets tolv landskamper och har inte förlorat sedan januari 2019.

Gör fjärde OS

Att döma av avskedsmatchen inför avresan till Japan är USA:s veteraner sugna på OS-premiären mot Sverige den 21 juli. Carli Lloyd och Tobin Heath, som båda gör sina fjärde olympiska spel, gjorde två av målen innan matchen mest spelades av i anda halvlek.

Sveriges vinst på straffar i kvartsfinalen 2016 gjorde att USA för första gången någonsin missade finalen i damernas olympiska fotbollsturnering.

Förutom USA spelar Australien och Nya Zeeland i Sveriges grupp i OS-fotbollen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.