Foto: Bildbyrån

Ny spelare med covid-smitta i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Två timmar efter uppgifterna om att Dejan Kulusevski testat positivt för covid-19 kom nästa positiva fall i landslaget. Bolognaproffset Mattias Svanberg har också smittats.

– När samtliga testsvar kommit har det visat sig att Mattias Svanberg fått ett positivt test, säger landslagsläkaren Anders Valentin.

Mittfältaren Svanberg började träna med laget i kväll men avbröt och samtalade med förbundskapten Janne Andersson och Valentin.

Två spelare borta till premiären

– Mattias kommer nu inte att träna med laget och isoleras nu på hotellet. Testet kommer att analyseras igen och kompletterande testning kommer att göras, säger Valentin.

Precis som Kulusevski kommer nu Svanberg att missa EM-premiären mot Spanien i Sevilla den 14 juni. Landslagsledningen ska nu ha ett möte för att överväga eventuella förändringar i upplägget.

– De ska sätta sig ner och fundera kring läget och om vi behöver förändra något i vårt upplägg, säger presschef Jakob Kakembo Andersson till Fotbollskanalen.

Uefas regelverk säger att man ska spela om man har 13 tillgängliga spelare inklusive målvakt​. Sverige har en trupp på 26 spelare med 24 tillgängliga spelare för tillfället.

KLIPP: Landslagsläkaren om Kulusevskis covidsmitta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.