Nykomlingen hoppas på fortsatt målfest

Uppdaterad
Publicerad

Ifjol i elitettan gjorde Tabitha Chawinga från Malawi hela 42 mål för Kvarnsveden. Nu är hon en av nycklarna när Borlänge-laget vill försöka etablera sig i damallsvenskan.

– Förra året höll vi 16 nollor så vi anses nog vara rätt bra defensivt. Sen hade vi en skyttekung i Tabitha Chawinga som sprang in 42 mål, det är klart att en sån gör en viss skillnad, säger Kvarnsvedens tränare Jonas Björkgren till SVT nyheter Dalarna.

– Vi vill etablera oss och det gör man med allt från första till tionde plats så någonstans däremellan hoppas vi på, säger lagets lagkapten Denise Sundberg.

Piteå är ”taggade som tusan”

För Piteå var förra året en stor succé både sportsligt och publikt. Efter en mycket stark höst klättrade man hela vägen upp till tredje plats i tabellen. Till i år har man tappat både målsprutan Pauline Hammarlund och landslagsmittfältaren Emilia Appelqvist. Därför är förväntningarna något dämpade i Norrbotten.

– Det kommer bli jämnt och ännu mer spännande än ifjol i serien, siar veteranen June Pedersen till SVT nyheter Norrbotten.

”Skulle vara en magisk känsla”

Eskilstuna var laget som hamnade placeringen före Piteå både i tabellen där man blev tvåa och publikligan som man vann överlägset. Laget tappade skyttedrottningen Gaelle Engannamouit till Rosengård men har värvat landslagsmeriterade Marija Banusic och F19-landslagets lagkapten Nathalie Björn.

– Det skulle vara en magisk känsla att få gå ut på vallen i premiären mot Djurgården, det kan inte bli bättre, säger Björn till SVT nyheter Sörmland.

I Örebro ska grekisk filosofi lyfta 2014 års succelag tillbaka till toppen.

Linköping är största utmanare till Rosengård och hoppas på mera mål på resan till toppen.

I premiären ställs Linköping mot Mallbacken, det värmländska laget har revansch att fordra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer