Foto: TT Nyhetsbyrån

Nytt hattrick av Hegerberg i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Ada Hegerberg, inledde den nya Champions League-säsongen som hon avslutade den förra – med ett hattrick. Den norska fotbollsstjärnan satte tre mål när Lyon utklassade ryska Rjazan med hela 9–0 på bortaplan.

– Vi har längtat efter att få spela i Champions League, säger norskan i en intervju på klubbens Twitter-konto.

Ada Hegerberg, 24, blev även tremålsskytt när det franska storlaget slog Barcelona med 4-1 i Champions League-finalen i våras.

Hattricket var dessutom norskans andra på mindre än en vecka. När Lyon besegrade Reims borta med 8-3 i lördags gjorde Hegerberg tre av målen.

I och med dagens målfest är hon uppe i totalt 47 fullträffar i Champions League, bara fyra efter tyskan Anja Mittag som är tidernas främsta målskytt i Champions League på damsidan med 51.

– Vi har tränat hårt inför den här säsongen och jag har förberett mig väl. Det lönar sig på planen, säger Hegerberg efter onsdagens seger.

Returen spelas i Lyon den 25 september.

Storseger blev det även för tyska giganten Wolfsburg borta mot Mitrovica från Kosovo. Seger med hela 10-0, och ett hattrick även där av danskan Pernille Harder. Sveriges landslagsmålvakt Hedvig Lindahl spelade hela matchen för Wolfsburg.

I mitten på juli blev Linda Sembrandt klar för italienska Juventus. Ikväll gjorde hon sin första tävlingsmatch när klubben tog emot Barcelona. Gästerna vann 2-0, lagkapten Alexia Putellas och Marta Torrejón gjorde Barcelonas mål.

UEFA Women's Champions League

Ryazan-VDV logo

Ryazan-VDV

0 - 9

Olympique Lyonnais logo

Olympique Lyonnais

CSK YSC stadion, Ryazan
Domare: Elvira Nurmustafina

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.