Jubel i Kalmar efter att brasilianske Hiago förvaltat straffsparken. Foto: Bildbyrån

Nytt poängtapp för Hammarby mot Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby kunde rycka i toppen inför VM-uppehållet.

I stället tappade laget poäng för andra matchen i rad – och återigen handlade mycket av eftersnacket om en omdiskuterad straffsituation.

– Vi gör en riktigt dålig match, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn till C More.

Hammarby vann allt i inledningen av allsvenskan.

Frågan är om det nu börjar komma grus i maskineriet?

Efter förra veckans derbyförlust tappade ”Bajen” nya poäng i söndagens toppmöte borta mot Kalmar – och återigen släppte de in mål efter en omdiskuterad straff.

Kvitterade snabbt

Det var i den 54:e minuten som Kalmars brasse Hiago ramlade omkull efter en duell med Hammarbys mittback David Fällman. Domare Robert Daradic pekade direkt på straffpunkten.

Efter ett kortare tumult, där bland annat Hammarbys mittfältare Muamer Tankovic drog på sig ett gult kort, kunde Kalmars andra startande brasse, Romarinho, säkert rulla in bollen till höger om Johan Wiland.

Serieledande Hammarby vaknade sedan till och kunde knappt tio minuter senare sätta kvitteringen när bollen letat sig fram till danske mittfältaren Jeppe Andersen som kunde skjuta upp bollen i nättaket.

Behåller serieledningen

Resultatet betyder att Hammarby för första gången i år har tappat poäng i två matcher i rad. Trots det har de fortsatt serieledning med två poäng till godo från serietvåan AIK, med en match mindre spelad.

Det är även den andra matchen i rad som laget släppt in mål på en omdiskuterad straff efter derbyt mot AIK i förra veckan. För Kalmars del innebär poängen att de tappar i toppstriden och hamnar på en sjundeplats.

– Vi gör en riktigt dålig match. Vi har ingen rörelse, det ser ut som att vi växer fast i planen i första, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn i C More.

Se höjdpunkterna från spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.