Publikrekord i elitettan: ”Går åt rätt håll”

Uppdaterad
Publicerad

Brommapojkarnas damlag satte i dag nytt publikrekord i elitettan när man lockade 2206 till Grimsta IP. Åskådarna fick se en svängig match mot Morön, som slutade med uddamålsseger 3-2 till hemmalaget.

– Det var underbart att spela idag, säger målskytten Estibaliz Montes De Oca Munoz till SVT Sport.

Redan innan helgen pratades det om publikrekord. Och nu står det klart att BP:s damer lyckades: 2206 åskådare såg hemmalaget besegra Morön med 3-2. Avgörandet kom i 82:a minuten och målskytt blev Estibaliz Montes De Oca Munoz.

– Det var underbart att spela idag. Jag kom in med gåshud och hade gåshud igen efter matchen, säger Estibaliz ”Esti” Montes de Oca Muñoz till SVT Sport.

Det tidigare publikrekordet i elitettan var 2097 personer och sattes i november 2017 när IFK Kalmar säkrade spel i allsvenskan mot Assi på Gröndals IP.

”Känns som det går åt rätt håll med publikintresset”

På plats under dagens match var flera gamla BP-herrspelare som Ludwig Augustinsson, Felix Beijmo och Viktor Gyökeres.

Hur märker man av att det inte är jämställt, förutom lönerna då?

– Exempelvis kan det handla om träningstider. Att herrarna får bättre tider, eller en större del av planen att träna på. Men det känns som det går åt rätt håll med publikintresset. Kolla på PSG och Atletico Madrid i Spanien som hade över 60 000 på en match, säger Felix Beijmo till SVT Sport.

Hammarby utmanar rekordet på söndag

Frågan är hur länge BP:s damer får glädjas åt rekordet. Under söndagen tar Hammarby emot gästande Sundsvall på Hammarby IP och det rivaliserande Stockholmslaget siktar då på att slå BP:s färska publiktoppnotering.

– Vi går helt klart för slutsålt och därmed publikrekord i elitettan, säger Hammarbys biljettansvarige Josefine Gasslander till Fotbollskanalen.

Om de lyckas eller inte, får morgondagen utvisa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.