Landslagets Fridolina Rolfö i samband med Algarve Cup i mars, då coronapandemin på allvar drabbade Europa. Foto: TT

Rolfö stark efter skadorna: ”Fått en extra försäsong”

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfö är i väldigt bra form och fotbollslivet leker. Det var annorlunda förra säsongen där skadorna avlöste varandra från VM-slutspelet i Frankrike. Coronapandemin har ur träningssynpunkt varit värdefull för landslagsstjärnan.

– Jag har fått en extra försäsong, säger hon.

Det var i bronsmatchen mot England i början av juli 2019 som hon skadade foten allvarligt och fick hoppa omkring med kryckor för en ligamentsskada vid hemkosten och firandet. Problemen blev långvariga och andra skador följde. 

Du hade problem med skador förra säsongen. Hur är statusen nu?

– Det känns väldigt bra. Jag har fått lite tid att jobba med min fysiska form när man var hemma innan jag kom tillbaka till Tyskland. Det har blivit som en extra försäsong, vilket har känts bra för min kropp som jag kunnat jobba på att bygga upp, har tränat uthållighet och styrka. Jag känner mig väldigt stark och i bra fysisk form, säger Wolfsburgsspelaren till SVT Sport.

Du spelade bara drygt en timme. Var det du som ville bytas ut?

– I de senaste matcherna har vi roterat väldigt mycket. I och med att vi har fem byten brukar vi byta väldigt många av våra offensiva spelare. Jag spelade 30 minuter i onsdags och nu drygt 60. Det är skönt att få bra speltid och känna att alla i truppen blir luftade. Det känns väldigt bra. 

Hur är det att spela utan publik?

– Det är en annorlunda erfarenhet. Man har märkt hur mycket man hör hur folk pratar, man hör även coacherna på bänken. Det blir en annan tystnad på arenan men samtidigt kan man hjälpa till med kommunikationen på planen. Det är tråkigt så klart att inte ha våra fans där men man får göra det bästa av situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.