Stefan Ishizaki. Foto: Bildbyrån

Officiellt: Ishizaki tillbaka i Elfsborg

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Ishizaki återvänder till Elfsborg.

Mittfältaren har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Blir kul att dra igång med laget, säger Stefan Ishizaki till Elfsborgs hemsida.

Stefan Ishizaki förlängde inte sitt kontrakt med AIK, ett avtal som gick ut efter årets säsong. Nu har 35-åringen skrivit på för konkurrenten Elfsborg, som han spelade för under åtta år – 2006-2013 – och är nu alltså tillbaka i Boråsklubben efter säsongerna i LA Galaxy och Solna-laget.

– Det känns väldigt kul och oerhört inspirerande att vara tillbaka i Elfsborg. Jag har inte på något sätt blivit bekväm utan brinner verkligen för det här. Kroppen känns kanon och jag blir mer och mer noggrann i allt jag gör, säger Ishizaki till klubbens hemsida.

Ishizaki har skrivit på ett tvåårskontrakt med Elfsborg – och blir nye tränaren Jimmy Thelins första värvning.

– ”Ishi” är en person som verkligen utstrålar proffessionalism, vilket gör att han kan bibehålla sin höga kvalitet och fortsätta utvecklas som fotbollsspelare genom alla år. Jag tror att det passar bra för oss att ta in honom nu, säger Thelin.

Stefan Ishizaki har vunnit två SM-guld med Elfsborg.

Mittfältarens första tävlingsmatch för sin nygamla klubb blir i Svenska cupens gruppspel mot Gais den nittonde februari 2018. I allsvenskan möter de gulsvarta det regerande mästarlaget Malmö i premiären som avgörs den första april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.