Ludwig Augustinsson på lån till Mallorca. Foto: Bildbyrån

Officiellt: Ludwig Augustinsson byter klubb – klar för Mallorca

Uppdaterad
Publicerad

Svenske landslagsspelaren Ludwig Augustinsson och Aston Villa bryter kontraktet.

28-åringen är nu klar för spel i Real Mallorca i La Liga.

– Jag är väldigt glad, säger han till klubbens hemsida.

Ludwig Augustinsson har inte fått många minuter i Premier League-klubben Aston Villa. Det var i somras som 28-åringen anslöt till England på lån från spanska Sevilla. Nu bryter alltså Aston Villa avtalet med svensken som bara fått spela totalt 236 minuter fördelat på fem matcher – samtidigt lånas Augustinsson ut till Real Mallorca.

– Jag gillar verkligen La Liga. Det är en av de bästa ligorna i världen. Att komma till RCD Mallorca är en bra möjlighet för mig, att komma till en fantastisk klubb och en fantastisk familj. La Liga är väldigt teknisk, med en mycket hög nivå. Det är en stor utmaning för mig, säger han till klubbens hemsida.

Kontraktet sträcker sig till sommaren och Real Mallorca blir svenskens fjärde klubb på två år.

I Mallorca finns också den tidigare Malmöspelaren Dennis Hadzikadunic som för drygt två veckor sedan lämnade allsvenskan.

Tidigare Malmöanfallaren till Lyon

Den tidigare Malmöspelaren och U21-landslagsmannen Amin Sarr har skrivit på för Lyon i Ligue 1. Anfallaren lämnar nederländska Heerenveen där han gjorde elva mål och stod för sju målgivande passningar på 35 matcher, sedan han anslöt i januari förra året.

Prislappen uppges vara omkring 150 miljoner kronor, vilket skulle ge Malmö ett rejält klirr i kassan tack vara klausuler.

”Jag är väldigt glad över att komma hit och jag ska göra mitt bästa för att hjälpa laget att nå sina mål”, säger Sarr till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.