Så här var ÖFK-spelarna klädda när de nekades inträde på ett uteställe i Stockholm. Foto: SVT

ÖFK-bossen: ”Vi ska bli mästare”

Uppdaterad
Publicerad

I går blev Östersund klart för allsvenskan. I dag är ordförande Daniel Kindberg glasklar med målsättningen. ”Vi är inte där för att bli åtta, tolva, tvåa. Vi är där för att tävla och bli mästare. Något annat finns inte för oss”, säger han till SVT Sport.

Annars handlade dagen efter succén om hyllningar till tränaren Graham Potter, som tagit laget från division 2 år 2011 till allsvenskan 2016.

– Det är ju en fullständigt magisk ledare, tränare och människa. Han är ju redan i dag en absolut topptränare i Skandinavien och norra Europa, säger Kindberg.

Lagkaptenen Alex Dyer fyller i:

– Han är allt. Han är den bästa tränaren jag har jobbat med och han ser fotboll på ett annat sätt. Han ser grejer som vi som spelare inte kan se. Det är otroligt att spela under honom. Han har gjort oss bättre och jag tror alla spelare kan säga detsamma.

Mjukisbyxor sabbade segerfesten

Men det var inte bara Potter som stod i fokus efter gårdagens avancemang: Dyer och de andra i lagets mjukisbyxor väckte stor uppmärksamhet i Stockholm inatt.

– Det var lite konstigt, vi förskte gå in på ett ställe – men vi kom inte för att jag var klädd såhär, berättar Dyer när SVT Sport träffar honom dagen efter segerfirandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.