ÖFK firade med dans och sång efter bragden i Istanbul

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha slagit ut Galatasaray igår så var det vilt firande i Östersunds FK:s omklädningsrum. En av alla som dansade och sjöng var tränaren Graham Potter.

– Han är ganska lugn egentligen men igår så dansade även Graham Potter, säger Patrick Sjöö, medieansvarig i ÖFK, till SVT Sport.

Östersunds FK gjorde det få kunde förställa sig på förhand; att man laget skulle slå ut den turkiska storklubben Galatasaray i kvalet till Europa League. Efter matchen blev vilt firande i omklädningsrummet. Laget dansade och sjöng, och det gjorde även tränaren Graham Potter.

– Han är ganska lugn egentligen men igår så dansade även Graham Potter. Det är ingenting som jag vanligtvis brukar se, säger Patrick Sjöö.

Europa League

Laget var tillbaka på hotellet vid 24.00 och då var det dags för en sen middag, men det blev inget festande.

– Spelarna gick upp på sina rum, alla var så himla trötta. Sedan går det ju inte att festa, vi måste ha fokus på nästa match som är mot Djurgården på söndag, säger Patrick Sjöö.

Östersunds ordförande Daniel Kindberg, som inför matchen trodde att ÖFK skulle ta sig vidare, beskriver matchen igår som något utöver det vanliga.

”Fantastisk händelse”

– Det är en fantastisk händelse för vår klubb, vår stad och Jämtland. Det var en speciell upplevelse vi fick ha igår kväll, säger han till Gomorron Sverige.

Under matchen igår så hände något som Daniel Kindberg aldrig har varit med om tidigare.

– Det som kanske var det största som hände i matchen var att deras supportrar vände sig mot det egna laget och applåderade oss. Det är något unikt och ingenting som jag har varit med om tidigare. De uppskattade våra spelares kamp och inställning, det kändes väldigt stort, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet