ÖFK-kaptenen: ”Får inte förstöra sporten vi älskar”

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds lagkapten Alex Dyer fick se sin målvakt bli attackerad av en planstormande åskådare. Efteråt vittnar han om en ömsesidig respekt mellan klubbarna och en gemensam vilja att motverka de onda krafterna. ”Det här får inte ta rubrikerna”, säger han till SVT Sport.

Det var en chockad Alex Dyer som såg en åskådare gå till attack mot Aly Keita.

– Det är sanslöst. Av ingen anledning. Det är inte fotboll, det är inte Jönköping. Vi har stor respekt för klubben, de som jobbar här. Men vi får inte låta det här förstöra fotbollen, eller hur vi vill spela den, säger ÖFK:s tränare Alex Dyer till SVT Sport.

Hur mår Keita?

Han mår bättre. Jag har inte personligen pratat med honom. Men jag såg honom, först var han i chock, men nu mår han bättre.

”Kanske fanns fler”

Fanns det några hot på förhand?

– Ingen aning. Vi har stor respekt för varandra, Jönköping och Östersund. Det är trist att det finns folk som gör så här, säger Dyer som var med och tog beslutet att inte kliva ut på planen igen.

– Vi ville inte gå ut och riskera någonting, det kanske fanns fler. Jag tycker att de tog rätt beslut att skjuta upp matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.