ÖFK-ordföranden: ”Det blir fler matcher”

Östersund lottades mot den turkiska storklubben Galatasaray i Europa League-kvalet.
– Det är en oerhörd möjlighet, säger klubbens ordförande Daniel Kindberg.

Östersund går in i den andra kvalomgången av Europa League och där möter de Galatasaray med världsstjärnor som Wesley Sneijder och Nigel de Jong i laget.

Den allsvenska klubbens ordförande Daniel Kindberg var på plats på lottningen i schweiziska Nyon.

– Jag kunde knappt hålla mig då jag såg lottningen. Det är fantastiskt. En oerhörd möjlighet för vår förening, Östersund och hela Jämtland. Vi ser fram emot att möta en av de största klubbarna i Europa, säger han till SVT Sport.

Meriterad motståndare

Galatasaray vann Europa Leagues föregångare, Uefa-cupen, säsongen 1999-2000 och nådde kvartsfinal i Champions League så sent som 2012-13.

Hemmamatchen den 13 juli blir Östersunds första Europaspel någonsin, men de är inte med för att se och lära.

– Vi spelar fotboll för att vinna. Annars är det ingen idé. Men det är klart det är en skräll om vi vinner, säger Kindberg.

– Jag tror Galatasaray ser fram emot att komma hit och att de kommer att scouta oss seriöst.

”Det blir fler matcher”

Just nu pågår en upprustning av Jämtkraft Arena för att den ska motsvara de krav som finns för att spela i Europa League.

För spel i andra kvalomgången ska den vara klassad som kategori 2 och i ett eventuellt gruppspel ska den vara kategori 4.

Just nu har stadion i Östersund 5092 sittplatser, men då kvalet spelas kommer det vara 6000. För kategori 4 krävs minst 8000 sittplatser.

– Vi kommer att spela på en fantastisk stadion. Då kommer den vara kategori 3, men till ett gruppspel hinner vi nog få den till kategori 4, säger Kindberg.

Det namnstarka motståndet ger ändå inte mycket mer pengar än någon annat motstånd hade gjort.

– Vi kan ju bara sälja det antal platser vi har. Men det kommer bli fler matcher i Europa, så det är inga problem.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.