Oliver Berg bryter tystnaden efter måndagens tumult. Foto: Bildbyrån/Discovery+

Oliver Berg efter anklagelserna: ”Känt aggression”

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Berg anklagas för att ha uttryckt sig rasistiskt.

Nu bryter 27-åringen tystnaden.

– Jag hoppas bara att sanningen kommer fram, säger Kalmaranfallaren till klubbens sajt.

Det var i måndagens möte mellan Östersund och Kalmar som ÖFK:s Samuel Mensiro var märkbart irriterad efter slutsignalen.

Försvararen förklarade för SVT Sport att han blev rasistiskt påhoppad av Kalmars kapten Oliver Berg, som ska ha sagt ”black people can't play football”.

I ett klipp på Kalmars sajt ger utpekade Berg sin syn på situationen.

– När jag närmar mig spelartunneln får jag höra om rasismanklagelserna. Det kommer som en chock, jag fattar inte vad som händer. Jag blir helt tom och börjar tänka på värsta tänkbara scenario ... jag vet inte vad jag ska göra eller vad jag ska försvara mig med, säger Berg.

”Blir riktigt ledsen”

KFF:s klubbchef Markus Rosenlund berättade att Oliver Berg var förkrossad efter matchen och under hela bussresan ner till Kalmar.

– Jag har mycket känslor och jag visar dem. Just därför vill jag inte vara en sådan person som det jag blir anklagad för, säger han och fortsätter:

– Jag har inte sagt någonting i närheten av det, så jag blir riktigt ledsen och sedan efteråt har jag känt allt möjligt också. Aggression, frustration, besvikelse och allt.

Hoppas sanningen kommer fram

Nu hoppas Oliver Berg att sanningen kommer fram.

– Jag vet det är svårt, jag kan inte tvinga någon till något. Jag säger bara att jag inte gjort något och jag hoppas verkligen att folk kommer se på mig som samma gamla Oliver.

I går meddelade Svenska Fotbollförbundet att domare Mohammed Al-Hakim har lämnat in en rapport för den specifika händelsen.

– Nu ligger ärendet hos vår juridikavdelning som arbetar med det. Men just nu finns det inget ärende hos disciplinnämnden gällande händelsen, sa Jeanette Green Jeppson, tävlingsjuridisk handläggare på SvFF, till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.