Foto: Bildbyrån

Olivia Schough skriver långt kontrakt med Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsspelaren Olivia Schough förlänger sitt kontrakt med Rosengård över 2025.

– Det känns otroligt bra. Rosengård är en fantastisk klubb på så många sätt och klubbens värderingar går hand i hand med mina. Vi är Sveriges bästa fotbollslag och vill fortsätta vara det, säger hon i ett pressmeddelande.

Olivia Schough som kom till klubben från Djurgården inför förra säsongen gjorde tretton mål för Malmölaget förra säsongen och slutade på en tredjeplats i skytteligan.

– Vi ska försvara guldet så vill vi in i gruppspelet i Champions League, det är mitt stora personliga mål och även klubbens. Jag har känt mig hemma här sedan dag ett och aldrig trivts så bra i någon klubb som jag gör här, både socialt och sportsligt, säger hon.

Längre kontrakt

Längre kontrakt än ett år har blivit vanligare i damallsvenskan de senaste åren. Att kontraktera spelare över flera år kan ge trygghet till såväl klubbar som spelare. Att ha spelare på långa kontrakt ökar också möjligheten för klubbarna att tjäna pengar på övergångar till internationella storklubbar.

– Olivia hade ett väldigt bra 2021 och är en av de spelare vi bygger laget runt. Att vi kan förlänga med Olivia till 2025 är en viktig del i hur vi tänker i vår satsning framåt, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran i ett pressmeddelande.

SE MER: Schough: ”Jag är inte cool nog för tatueringar”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.